CCD-Telecompetitie

Welkom bij de CCD-Telecompetitie. Deze site is al sinds seizoen 1997/1998 in de lucht. In dit seizoen draait de competitie op een nieuwe server bij de wedstrijdsecretaris thuis. De software is herschreven voor een andere database. Alles is uitgetest en zijn er wat zaken toegevoegd.

De competitie

De CCD telecompetitie is de eredivisievoorspellingscompetitie die door een klein aantal (4 om precies te zijn) (ex)SRON-medewerkers is gestart. Al deze medewerkers hebben ooit samen in de CCD groep van SRON gewerkt. Op dit moment is de groep uit elkaar gevallen, dus speelt iedereen vanaf een andere lokatie. Geen probleen als je een internetaansluiting hebt. Later kwamen er nog een aantal enthousiaste mensen bij.
Het is de bedoeling om de uitslagen van de wedstrijden in de eredivisie voetbal te voorspellen. Aangezien zo'n beetje alle medewerkers op een andere locatie zitten is het niet meer makkelijk om via email alle wedstrijden door te geven en bij te houden. Vandaar dit initiatief om via het World Wide Web de invoer te regelen en de overzichten weer te geven. En omdat we toch via het Internet spelen is een ieder die interesse heeft om mee te doen van harte uitgenodigd. Meld je aan en je speelt automatisch mee.

Het puntensysteem

In de beginjaren hebben we gespeeld met een wel heel apart systeem, compleet met bonuspunten, dubbeltellingen en nog meer attracties. Nu zijn de bonuspunten en dubbeltellingen vervallen om de puntentelling overzichtelijk te houden. We pakken het wat simpeler aan: een goed voorspelde wedstrijd levert 3 punten op, een gelijkspel 1 punt.
Een paar seizoenen geleden hebben we besloten dat degene die het beste gemiddelde heeft de toto wint, mits de deelnemer 75% van de wedstrijden van het seizoen heeft ingevuld. Dit om te voorkomen dat als iemand een paar wedstrijden mist (door vakantie of zo) hij of zij geen kans meer maakt. Ook als de competitie dus net begonnen is kan je nog steeds meedoen om een kans te maken.

De prijs

De inzet van de competitie is eer, de wisselbeker en een HEMA rookworst.
Voor diegen onder ons die niet weten wat je allemaal kan doen met een rookworst volgt hier een aantal recepten van zuurkool met rookworst.